Afbeelding

Pokemon Go in plaats van sollicatiegesprek

GenerationWhy nieuws

Is het niet eens tijd dat de traditonele sollicitatiegesprekken plaats maken voor werving en selectie die bij deze tijd past?

Voor generatie Y zou gamification een ideale manier zijn om deze te werven en motiveren, volgens HR praktijk.

Zou het populaire Pokémon Go een optie zijn? Lees het hier.

Eerlijk beeld

De generatie twintigers is opgegroeid met een controller en smartphone in hun hand. In vergelijking met vorige generaties is deze generatie veel meer gewend aan verschillende prikkels. Verveling en uiteindelijk demotivatie kan het gevolg zijn waardoor deze groep zich snel niet meer thuis voelt in een functie.

Door middel van een videogame of een rollenspel met praktijksituaties krijgt zowel werkgever als sollicitant een veel eerlijker beeld. Bij een rollenspel spelen nog wel persoonlijke factoren een rol. Een videogame is echter objectief.

Pokémon Go

Of uiteindelijk het augmented reality spel van Nintento gebruikt zal worden door de stroming van HR professionals die gamification willen inzetten, is natuurlijk de vraag. Het spel is op zich wel een mooi voorbeeld van hoe je met de juiste vaardigheden, strategie en samenwerking met anderen mooie resultaten kan boeken. Dus wie weet?

Gesprek of game

Wat vind jij: Liever een traditioneel sollicitatiegesprek of een spel?