Afbeelding

Motivatie en planning boek voor jongeren

GenerationWhy nieuws

Er wordt veel van jongeren verwacht tegenwoordig. Hoe help je jongeren hiermee als leraar, mentor of professional? En hoe pak je dit zelf als jongere aan? Hiervoor hebben wij nu het boek Skillz gelanceerd. Met vaardigheden en verhalen voor jongeren.

Het boek Skillz werd op 10 november in de Pletterij in Haarlem met veel enthousiasme door jongeren en professionals ontvangen. Enkele jongeren, co-auteurs en professionals vertelden op het podium aan Aik en alle aanwezigen hoe zij het leven van een jongere anno nu ervaren. Er werd bevestigd dat Skillz een duidelijke behoefte vervult in een wereld waarin jongeren moeten omgaan met veel keuzes en sociale druk. Tegelijkertijd is het op een goede manier plannen van je leven, studie en werk en zichzelf motiveren iets waar veel jongeren mee kampen. 

Er moet steeds meer. En communicatie via de smartphone zorgt ervoor dat we afspraken last-minute kunnen 'plannen'. Jongeren proppen hun agenda zo helemaal vol. Zonder hiervan de consequenties te overzien. Dubbele afspraken, tijd die je moet inruimen om voor een toets te leren of om juist met je vrienden door te brengen. Zonder structurele aanpak is de agenda en het hoofd zo vol. Dat dit anders kan. En dat je met de juiste methodiek echt je leven veel makkelijker kan leiden, laat Boris weten. Hij volgde de workshops met de Skillz methodiek. 

Jongere Boris zei over Skillz en onze methodiek:

"Leren plannen heeft me zeker geholpen om mijn doelen bereiken."

Maar ook professionals in het onderwijs hebben dagelijks te kampen met jongeren die contstant hun leven onder controle proberen te krijgen. Het internet, alle mogelijkheden en informatie die daar beschikbaar is maakt het een uitdaging voor jongeren om de zin en onzin van elkaar te scheiden. Natuurlijk hebben jongeren van nu een groot voordeel ten opzichte van generaties voor hen die niet over internet beschikte. En die niet zo snel en direct nieuws of informatie uit de hele wereld konden verkrijgen. Conrector van het Schoter college zei daarom op het podium over sterke en zwakke punten van jongeren anno nu. En hoe Skillz hier bij kan helpen: 

"Ze zijn breed georiƫnteerd. Maar hebben tegelijkertijd moeite met sorteren."

Ook vanuit de overheid wordt gestimuleerd dat de burger in staat is meer zelf te doen. Participatie en burger initiatief zijn allemaal termen die samenhangen met goed kunnen plannen, de juiste motivatie weten te vinden, keuzes kunnen maken.  De aanwezige beleidsmaker Jeugd zei hierover:

"Zelf-initiatief en assertiviteit wordt steeds meer geƫist van burgers en jongeren. Een goede methodiek helpt."

Met Skillz is er eindelijk een leuk leerboek waar je wat aan hebt. Hiermee haal je het beste uit jezelf als jongere en ook uit andere! Ook voor professionals bieden de methodieken uit dit boek een handreiking voor in de klas of andere plekken waar jongeren gebaat zijn bij een goede planningsaanpak en motivatie vaardigheden.

Wil jij Skillz?

Kijk hier voor Skillz en bestel op Bol.com