Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

Weet u hoe u jongeren en jongvolwassen kan bereiken?

En heeft u een goed beeld van alle hulpvragen die deze doelgroep heeft?

Vroegtijding inspelen op hulpvragen

Het is belangrijk om hulpvragen in beeld te hebben, omdat u zo vroegtijdig in kunt spelen op behoeften en eventuele problemen die deze doelgroep heeft.  Daarbij, preventieve hulpverlening levert op.

Kosteneffectief

Een goed en compleet overzicht van hulpvragen en thema’s die spelen bij uw doelgroep helpt om slim met  budgetten om te gaan en ondersteuning in te zetten waar het echt nodig is.

Jongere helpt jongere

Van wie denkt u dat jongeren eerder iets aannemen: van een professional die werkt bij een grote, voor jongeren anonieme, instelling. Of van leeftijdsgenoten die in een vergelijkbare situatie verkeren en hen veel persoonlijker kunnen benaderen? En wat denkt u dat de oudere doelgroep jongvolwassene twintigers doet indien zij niet worden gehoord of geholpen met hulpvragen?

Activatie en motivatie

En hoeveel tijd en energie zou het u besparen als jongeren ZELF aan zouden geven waar ze mee geholpen willen worden, in plaats dat u dit uit hen moet ‘trekken’? Weten wat het verschil is tussen een hulpvraag en een zorgvraag? Wij leggen het u graag uit.

Ruben Spruit (peer mediator)

De tijd dat je twintig bent, is een periode dat je veel keuzes moeten maken. En met allerlei vragen zit.  Dan helpt het als je daar met anderen of bij GenWhy over kunt praten.

Waarom werkt onze methodiek?

De kern van onze aanpak is de peer-methodiek. Deze houdt in dat onze activiteiten worden begeleid door jongvolwassenen, veelal twintigers: peer mediators. Dit zijn young professionals uit verschillende werkvelden die zeer dicht bij de doelgroep staan. Zij kunnen hierdoor goed contact leggen met de doelgroep en fungeren als rolmodel.

Opleiding

Deze peer mediators of peers worden door ons opgeleid voor dit werk en brengen ieder hun eigen kennis en ervaring mee. Hun professionele achtergrond loopt uiteen van psychologie,  sociologie, economie, mediastudies tot maatschappelijk werk.

Meetbaar

De effecten en resultaten zijn goed meetbaar. Alle investeringen zijn hierdoor perfect te verantwoorden. En belangrijk: Wij hebben de juiste gegevens om programma's aan te scherpen en te verbeteren indien nodig.

Laat jongeren en jongvolwassenen niet zitten met hulpvragen!

Ontvang een gratis Quickscan, zodat u weet wat u kunt doen.

Karin van der Arend (Coördinator CJG Haarlem)

Wat de kracht en een groot pluspunt van Generationwhy is, is dat ze erg toegankelijk zijn en erg snel bij jongeren zien wat er aan de hand is.

Ontvang Quickscan
Captcha