Afbeelding

Even voorstellen #3: Whitney Bosman

GenerationWhy nieuws

Whitney Bosman (20 jaar) maakt deel uit van de nieuwe generatie peer-coaches. Whitney volgt de opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening en heeft onlangs haar stage bij GenerationWhy afgerond. Ze maakte voor het eerst kennis met GenerationWhy toen ze eind vorig jaar meedeed aan een participatieproject. Dit project ging over jongeren in de periode waarin ze achttien worden. Deze jongeren kregen hulp in het omgaan met alle verantwoordelijkheden die je als jongere plotseling krijgt wanneer je achttien wordt.

 

“Het was eigenlijk heel leuk om mee te doen. Ik merkte dat de dingen die ik zei ook echt bijdroegen aan de uitkomst van het project. Bovendien was ik onder de indruk van de peer-coaches. Zij maakten echt iets cools van dit project!” 

Omdat Whitney meer wilde weten over de organisatie achter dit project ging ze naar een van de debatavonden die GenWhy geregeld organiseert in De Pletterij. Dat was weer totaal wat anders dan het project waaraan ze deelnam, maar volgens Whitney wederom erg leuk en gezellig. Na deze debatavond is Whitney gestart met de training tot peer-coach.

“De trainingen waren heel informeel en toch erg leerzaam. Ik heb veel geleerd over het communiceren met anderen en over hoe je iemand kunt coachen. Tegelijkertijd heb ik ook veel over mezelf geleerd, bijvoorbeeld over welke opleiding het best bij me past.”

Voor de stage die Whitney vervolgens bij GenWhy liep in het kader van haar opleiding, ging ze onder andere met Aik mee naar een aantal individuele coachings.

“Dat was erg interessant om te zien, vooral de manier waarop de coach de jongeren benaderde. Het was eigenlijk gewoon een goed gesprek.”

Tijdens haar stage heeft Whitney tevens meegedaan aan een participatieproject van de gemeente Haarlem over jongeren en schulden.

“De gemeente wilde een aantal dingen van ons weten over geld en schulden. Ik vond het erg leuk om daaraan mee te werken, vooral omdat ik merkte dat mijn input erg gewaardeerd werd. Dat is altijd leuk natuurlijk.”

In de toekomst lijkt het Whitney leuk om een workshop te geven.

“Als ik de trainingen heb afgerond lijkt dat me wel een toffe uitdaging. Ik kijk met name uit naar de interactie met leerlingen, maar ook naar het feit dat je samen met andere peercoaches op locatie aan het werk bent. Het is gewoon een gezellige groep!”