Laat je leerlingen slagen

Afbeelding

Zitten er leerlingen bij jou in de klas die grote kans hebben om te doubleren? En ben je op zoek naar hoe je zittenblijven kan voorkomen?

Dan is het misschien fijn om te weten dat veel leerlingen met wat meer aandacht en de juiste methodiek zich beter kunnen voorbereiden op examens en proefwerken. En hierdoor betere resultaten halen.

Ja, dit herken ik!

>> STUUR ME MEER INFO <<

 

Want wellicht komt dit je wel bekend voor:

  • Veel leerlingen weten niet goed hoe zij zichzelf kunnen motiveren voor school. Zij worstelen met hun huiswerkopdrachten en stellen het leren voor toetsen tot het laatste moment uit.
  • Of leerlingen weten vaak niet goed hoe ze hun schoolwerk moeten plannen, terwijl ze met een planning het makkelijker voor zichzelf kunnen maken en ook gemotiveerd blijven.

 

Motivatie is een belangrijke factor voor de prestaties van leerlingen. Hoe slim een leerling ook is, zonder motivatie zal 't hem/haar niet lukken om goede cijfers te halen.

En omgekeerd geldt dit ook: hoe lastig een leerling de stof ook vindt, als hij/zij voldoende motivatie heeft, lukt het altijd!

Juist in deze laatste maanden in aanloop naar de eindexamens en proefwerkweken is ondersteuning cruciaal. En kan extra ondersteuning het verschil maken tussen wel of niet overgaan of slagen.

Zeker als je een grote groep leerlingen hebt op je school die potentieel gaan doubleren, dan is het interessant om  hier naar te kijken.

Workshops

Speciaal voor klassen en scholen die willen voorkomen dat leerlingen doubleren of hun eindexamen niet halen, bieden wij een serie van workshops om het maximale te halen uit de laatste maanden van het schooljaar.

Met als doel:

  • Hogere motivatie
  • Betere planning
  • Leerlingen gaan over
  • Slagingspercentage omhoog

 

Afbeelding

Zo haalde Gaula (16 jaar) door onze ondersteuning wel het VMBO. En is ze begonnen aan het MBO. Zelf zegt ze: 

"Ik heb geleerd hoe ik moet plannen en dat kan ik wel goed. En een agenda gebruiken, dat deed ik ook nooit en nu wel. Het is vooral heel overzichtelijk. Ik heb een papieren agenda voor school en eentje voor priv├ę-afspraken op mijn telefoon."

 

Veelgestelde vragen

Voor welk type onderwijs zijn deze workshops geschikt?

Wij hebben deze workshops reeds op het VMBO, MAVO, HAVO, VWO gegeven.

Werken jullie landelijk?

Ja. Wij zijn gevestigd in Haarlem. Maar doen inmiddels workshops van Nijmegen tot Dordrecht. En krijgen zelfs aanvragen vanuit de Nederlandse Antillen!

Waarom bestaat jullie ondersteuning uit een serie van 8 workshops?

Wij weten inmiddels dat dit de effectiefste manier is om resultaat te behalen. Wil je meer weten, dan vertellen we je daar graag meer over. Laat dan hier je naam en email achter >>> Dan neem ik (Aik Kramer) zo snel mogelijk contact op.

Doen jullie alleen workshops 'zittenblijven voorkomen'?

Wij bieden meer workshops voor het onderwijs. Kijk hier voor al onze workshops.  

Hanteren jullie een minimum aantal leerlingen of klassen?

Nee, wij hanteren geen minimum aantal. En bespreken exacte details graag persoonlijk met je.  

Op welke methodiek zijn deze workshops gebaseerd?

Deze zijn gebaseerd op onze methodiek Life Skills waar we zelfs een boek over hebben geschreven.

Wat kost deze serie?

Wij gaan ervan uit dat je als school hiervoor een budget beschikbaar hebt. Exacte details bespreken we graag persoonlijk. Laat daarom hier je naam en email achter >>>

Mijn vraag staat er niet bij

Geen probleem. Laat hier je naam en email achter dan neem ik (Aik Kramer) persoonlijk contact met je op.

Afbeelding

Ook rectors van scholen zien de meerwaarde van onze workshops. Zo zegt rector van Waveren (Schoter college - MAVO, HAVO, VWO):

"Jongeren zijn tegenwoordig breed geori├źnteerd. Maar hebben tegelijkertijd moeite met sorteren. De workshops van GenerationWhy helpen om te sorteren."