Participatie

Wij organiseren concrete participatie-trajecten voor jongeren en jongvolwassenen waarin zij input leveren voor beleid en de uitvoering daarvan.

Onze visie is dat het essentiƫel is dat jongeren meedenken en meepraten over beleid dat hen raakt. De beste manier om erachter te komen wat jongeren nodig hebben, is om het aan hen zelf te vragen. Maar jongeren zijn ook moeilijk te bereiken hiervoor.

In de loop der jaren hebben wij vele participatie-trajecten met jongeren gedaan, bijvoorbeeld op de terreinen werkgelegenheid, onderwijs, welzijn en zorg. Wij weten hoe je jongeren bereikt en betrekt bij participatie en hebben hiervoor aansprekende werkvormen ontwikkeld.

Jongerenparticipatie hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Door gebruik te maken van lokale jongerennetwerken en social media is het mogelijk om in korte tijd waardevolle input van jongeren op te halen. Door de juiste vragen te stellen (en op de jusite manier) kun je met hen echt de diepte in.

Voor meer informatie over jongerenparticipatie lees ons blog over jongerenparticipatie anno 2017 of vul het onderstaande contactformulier in.