Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

De Problemenshow: pesten, geld

GenerationWhy nieuws

Omgaan met peer pressure

De problemenshows geven inzicht in de werking van groepsprocessen en geven jongeren tools om sterker in hun schoenen te staan. Deze laten zien dat er ook positieve kanten zijn van het behoren tot een groep.

 

Gesprekken tussen kwetsbare  en niet-kwetsbare jongeren

In een levensfase waarin jongeren elke dag meer leren over hun eigen identiteit is het heel lastig om jezelf staande te houden binnen een groep zoals bijvoorbeeld je klas. Val je er buiten of doe je er alles aan om erbij te horen? Wat doe je als er druk op je wordt uitgeoefend?

Talkshow voor jongeren

In samenwerking met Jongerencentrum Flinty’s (Haarlem Effect) ontwikkelde GenerationWhy een laagdrempelige talkshow voor jongeren: de Problemenshow. Het concept van de Problemenshow kwam voort uit het voorstel van GenerationWhy voor de Subsidieregeling Kwetsbare Haarlemmers.

Inhoud en participatie

Daarnaast is de Problemenshow voor Jongerencentrum Flinty’s een gelegenheid om inhoudelijke activiteiten te bieden over jongerenwelzijn. Ook speelt participatie een belangrijke rol; niet alleen op de avonden zelf maar ook in de voorbereiding. Er zijn tot dusverre twee Problemenshows georganiseerd: over ‘pesten’ en over ‘geld’. Voor elke show worden interessante gasten en ervaringsdeskundigen uitgenodigd.

Bottom-up

Om de valkuil van een té zware sfeer te vermijden wordt gebruik gemaakt van vermakelijke (muzikale) intermezzo’s, leuke filmpjes of een quiz. Er wordt ook weer een combinatie gemaakt met het spreekuur. De avonden worden georganiseerd en gefaciliteerd door de peer-mediators van GenerationWhy. Het programma wordt samengesteld samen met bezoekers van Flinty’s. De jongeren denken mee over de opzet,en krijgen een actieve rol op de avond zelf, bijvoorbeeld door een interview te geven over het onderwerp.

Meer over GenerationWhy events?

Bekijk hier wat wij kunnen wij kunnen betekenen. En welke netwerkmogelijkheden er liggen bij de organisatie van een fysiek evenement.