Afbeelding

Congres: CJG voor jongeren

GenerationWhy nieuws

Op donderdag 18 september 2014 organiseren wij een congres voor beleidsmakers van gemeenten. Tegen de achtergrond van de transitie laten we zien hoe je in kan zetten op preventieve jeugdhulp en jongerenparticipatie.

 

 

We bespreken verschillende thema’s die bij jongeren en jongvolwassenen spelen. En er is veel interactie met het publiek. Deelnemers geven veel concrete voorbeelden van situaties in hun gemeente.

Programma

Een aantal vragen die wij beantwoorden tijdens het congres zijn:

En hoe pak je als gemeente het probleem van loverboys aan? En wat is het verborgen leed onder twintigers die steeds vaker uitvallen en een burn-out hebben?

Wist u dat maar liefst 75% van de jongeren te weinig groente en fruit eet? En dat overgewicht, structurele ziektes en eetstoornissen voorkomen of beter behandeld kunnen worden indien deze groep eerder en effectiever bereikt wordt?

En hoe activeer en motiveer je jongeren?

Peer methodiek

Daarnaast leggen we de peer methodiek uit waarbij jongeren op lokaal niveau worden bereikt en betrokken. Ook geven we voorbeelden hoe deze worden ingezet via het CJG. Inmiddels hebben we meer dan 5 jaar ervaring met jongerenparticipatie en preventieve jeugdhulp. Wij maken jaarlijks 1000-en contacturen met jongeren via CJG’s, scholen en onze eigen evenementen.

Meer over GenerationWhy events?

Bekijk hier wat wij kunnen wij kunnen betekenen. En welke netwerkmogelijkheden er liggen bij de organisatie van een fysiek evenement.

 

Om te kunnen reageren moet je inloggen met Facebook